05.04.2021
Πόσο τυπικοί είμαστε στη καθαριότητα του αυτοκινήτου μας;
Η απολύμανση των επίμαχων σημείων μοιάζει να είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. Ιδίως για όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση. Αρκετές έρευνες των τελευταίων ετών βγάζουν πρωταθλητή στην βρωμιά, το τιμόνι του αυτοκινήτου! Μάλιστα, μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα που έγινε για λογαριασμό εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι, το τιμόνι του αυτοκινήτου συγκεντρώνει τέσσερις φορές περισσότερα βακτήρια από ότι στην λεκάνη της τουαλέτας!
Tα αποτελέσματα από τις έρευνες είναι σοκαριστικά: στην στεφάνη του τιμονιού έχουν ανιχνευθεί 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80. Και το τιμόνι δεν είναι το μόνο σημείο! Τα χερούλια στις πόρτες, οι οθόνες στο ταμπλό, τα κουμπιά των χειριστηρίων (π.χ. λεβιέδες των φλας κ.α.), το χειρόφρενο και λοιπά σημεία είναι τα πιο... hot spots για τη συγκέντρωση των περισσότερων βακτηρίων. Με γνώμονα ότι οι περισσότεροι οδηγοί εστιάζουν την προσοχή τους στο πλύσιμο του αυτοκινήτου εξωτερικά και όχι εσωτερικά, τώρα είναι η ευκαιρία. Λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων και εφόσον η χρήση του αυτοκινήτου είναι επιτακτική, λάβετε τα μέτρα σας και προχωρήστε στον καθαρισμό των σημείων που θεωρούνται ότι μπορούν να διατηρούν βακτήρια και μικροοργανισμούς.
Το πρώτο και πιο σημαντικό, να καθαρίσουμε την στεφάνη του τιμονιού μας με αντισηπτικά πανάκια. Επίσης, οι ποτηροθήκες, το χειρόφρενο και άλλα σημεία χρήζουν εξονυχιστικής καθαριότητας. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί ίσως να μην ξεπερνάει τα 10 λεπτά ώστε να καθαρίσουμε τις επιφάνειες που αγγίζουμε με τα χέρια μας μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα, θα έχουμε δημιουργήσει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για εμάς και την οικογένεια μας. Εξίσου σημαντικό, να προχωρήσουμε στον καθαρισμό ή ακόμη καλύτερα στην αλλαγή του φίλτρου καμπίνας. Οι τεχνικοί αναφέρουν ότι τα φίλτρα καμπίνας θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή μία φορά το χρόνο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες προστατεύονται από βακτήρια (π.χ. νόσος των λεγεωνάριων), που μπορεί να επηρεάζουν την αναπνοή των επιβατών. Ένα παλιό φίλτρο καμπίνας είναι πιθανό να μειώσει την απόδοση του κλιματισμού, και όπως είναι φυσικό να επιβαρύνει και τον αέρα της καμπίνας επιβατών με ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως την μεταφορά βακτηρίων, τη δυσοσμία κ.α.
Αν μπορούσες βέβαια να δεις με ένα μικροσκόπιο πόσα μικρόβια και μικροοργανισμοί κρύβονται ανάμεσα στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα του αυτοκινήτου σου, τότε σίγουρα θα επέλεγες τον βιολογικό καθαρισμό χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο βιολογικός είναι ο βαθύτερος καθαρισμός του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου με αναρρόφηση υγρών και στερεών σωμάτων από τις επιφάνειες και συνεπώς με καλύτερα αποτελέσματα. Τα βακτήρια εισχωρούν στις ίνες του υφάσματος και απαιτούν ενδελεχή ενασχόληση ώστε να απομακρυνθούν από το εσωτερικό. Το νόημα του βιολογικού καθαρισμού στο αυτοκίνητο είναι η καταπολέμηση αυτών των μικροβίων και βακτηρίων σε βάθος.
Το κλασικό καθάρισμα που κάνουμε και μόνοι μας στο εσωτερικό καθαρίζει πολλές μολυσμένες περιοχές, όμως δεν καταπολεμούνται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί στην πλειοψηφία τους. Και αυτό δεν συμβαίνει λόγω της αμέλειάς μας, αλλά επειδή δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Επιπλέον, αν είσαι οικογενειάρχης, ο τακτικός βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου σου είναι απαραίτητος. Επίσης, τρέφουμε αυταπάτες όταν πιστεύουμε πως έχουμε απαλλαγεί από τα μικρόβια στο εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένα το πάτωμα από τα υπολείμματα τροφών, οι ραφές και οι ράγες των καθισμάτων, οι υποδοχείς των ζωνών ασφαλείας και τα πατάκια, πάντα έχουν κάτι που δεν έχει πιάσει το μάτι και το σκουπάκι μας. Γι' αυτό ένας βιολογικός καθαρισμός στο αμάξι μας, μας πάει ένα βήμα πιο μακριά από ασθένειες.
ISO 9001:2015
Γραπτή Εγγύηση
Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας