Έχεις keyless; Το κόλπο να μη στο κλέψουν hackers

Έχεις keyless; Το κόλπο να μη στο κλέψουν hackers

Έχεις keyless; Το κόλπο να μη στο κλέψουν hackers

Ο έξυπνος τρόπος που στέλνει τους κλέφτες στον… ΟΑΕΔ

Οι κλοπές αυτοκινήτων δεν έχουν σταματημό

Οι κλοπές στα αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μπορεί με τα χρόνια οι εταιρείες να εφάρμοσαν διάφορους τρόπους κατά των κλοπών, όπως το κεντρικό κλείδωμα, το συναγερμό, το κλείδωμα του τιμονιού, ή το immobilizer, όμως οι κλέφτες συνεχώς εντοπίζουν νέους τρόπους για να καταφέρνουν να κλέψουν το όχημα που έχουν βάλει στο μάτι. Για αυτό άλλωστε εξελίσσονται και νέα aftermarket αντικλεπτικά μέσα, όπως οι έξτρα κλειδαριές ή τα GPS tracker, που δίνουν ανα πάσα στιγμή το στίγμα του αυτοκινήτου.

Νέο κόλπο στοχεύει αυτοκίνητα που παίρνουν μπροστά χωρίς κλειδί (keyless entry)

Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί οι κλοπές σε οχήματα (ορισμένων εταιρειών) που είναι εξοπλισμένα με σύστημα keyless entry, που δηλαδή ξεκλειδώνουν όταν τα πλησιάζει το κλειδί και εφόσον «εντοπίζουν» το κλειδί στην καμπίνα παίρνει μπροστά με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό.

Ο τρόπος που το πετυχαίνουν είναι με έναν ενισχυτή σήματος, που ουσιαστικά ενισχύει το σήμα που εκπέμπει το κλειδί, ώστε να «ξεγελάσει» το σύστημα του αυτοκινήτου ότι το κλειδί (και άρα ο ιδιοκτήτης) βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Με αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώνουν και στη συνέχεια ενεργοποιούν τον κινητήρα του αυτοκινήτου και φεύγουν… κύριοι.

Ο έξυπνος τρόπος που στέλνει τους κλέφτες στον… ΟΑΕΔ

Συνήθως ο παραπάνω τρόπος λειτουργεί όταν τα κλειδιά βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση με το γκαράζ, όταν πχ το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο ακριβώς έξω από το σπίτι και το πολύ με 1 επίπεδο διαφορά (πχ. ισόγειο-υπόγειο).

Ο πιο απλός τρόπος λοιπόν να μη σου συμβεί, είναι να σιγουρευτείς πως τα κλειδιά (όλα τα ζευγάρια) βρίσκονται μακριά από την πόρτα του σπιτιού σου. Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να τυλίξεις το κλειδί με αλουμινόχαρτο ή ακόμα καλύτερα να τα βάζεις σε ένα μεταλλικό κουτάκι ώστε να μπλοκάρεται το σήμα τους (λόγω του κλωβού που δημιουργεί το μέταλλο).

Αν τώρα το έχεις τόσο μεγάλο άγχος, μπορείς είτε να απενεργοποιήσεις γενικώς από το μενού του αυτοκινήτου σου το keyless entry ή εναλλακτικά να αφαιρείς την μπαταρία από το κλειδί. Ωστόσο και σε τόσο δραστικά μέτρα θα οδηγηθείς μόνο εφόσον υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σου κλέψουν το αυτοκίνητο.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας